Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

Anadolu Selçuklu Sikke Sergisi açıldı

Anadolu Selçuklu Sikke Sergisi açıldı

ANTALYA Müzesi'nde, günümüze kadar bilinmeyen 51 Selçuklu sikkesi ile çift başlı kartal figürlü Selçuklu Sultan mührünün de aralarında bulunduğu, Koleksiyoner Bahadır Kalaycı'ya ait 771 sikkenin yer aldığı sergi ziyarete açıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesindeki serginin açılış kurdelesini Antalya Valisi Münir Karaloğlu kesti.
Antalya Müzesi’nin dünyadaki en önemli arkeolojik müzelerden biri olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, ‘812 yıldır bu toprakları yurt tutan ecdadımızın buradaki en önemli ayak izlerinden biri sikkelerdir. Koleksiyoner Bahadır Kalaycı’nın koleksiyonundaki 771 Anadolu Selçuklu sikkesini bu nedenle sergiliyoruz’ dedi.

Antalya Müzesinin gerektiği kadar tanıtılmadığına da işaret eden Vali Münir Karaloğlu, şunları kaydetti:’Müzemizi daha çok insanın ziyaretine açabilmek, daha çok insanla buluşturabilmek hepimizin görevi. Durağan müzeye çok fazla insan sokamayız. Bundan sonra farklı sergileri de müzemizde açmaya devam edeceğiz. Antalyalılar kendileri gelip görmediği müzeye başkalarını davet edemez. Önce Antalyalılar gelecek. Antalyalılar şehrinin tarihini, bu topraklarda yaşayan medeniyetlerin ayak izini görecek ki sonra da şehre gelen insanları buraya davet edebilsinler. Ben Antalyalıları müzeye sahip çıkmaya davet ediyorum. Bazen ‘müze burada mı olsun dışarıya mı taşınsın’ tartışması ‘müzeye gidelim’ tartışmasından daha çok yapılıyor. Ben tartışanlara önce, ‘Siz müzeyi görün sahip çıkın’ diyorum. Önemli bir müzemiz var. Ben Antalyalıların müzeye sahip çıkmasını istiyorum.’

Koleksiyoner Bahadır Kalaycı ise 771 sikkenin yer aldığı sergideki eser sayısını 1071’e çıkarmak istediklerini söyledi. Vali Karaloğlu ve Kalaycı ile beraberindekiler sergiyi gezdi. Anadolu Selçuklu Sikkeleri sergisi 6 süreyle Antalya Müzesi’nde açık kalacak.

Haber Muhabiri: Mehmet USLU