Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

Antalya’nın eksiği Kent Bilgi Sistemi

Antalya’nın eksiği Kent Bilgi Sistemi

Şehir Plancıları Oda Başkanı Dr. Manavoğlu, 19 ilçeyi kapsayacak şekilde Antalya Kent Bilgi Sistemi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi
ŞEHİR Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu, akıllı kent uygulamalarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti. Manavoğlu, ‘Kentlerde daha nitelikli hizmet görmek; doğru ve hızla erişilebilecek veri bilgiye her zaman ihtiyaç var. Ancak bu bilgiler kentin yapısı gereği, farklı uzmanlık alanları içinde, sınırlı sayıda, dağınık ortamlarda bulunuyor. Bu yaklaşım verilerin toplanması, güncellenmesi, analizi ve sunulması için yeterli değildir’ dedi.

Manavoğlu, bir kentin kentsel sorunlara çözüm üretilmesi, akıllı kent uygulamaları için yerel yönetimlerin ‘bilgi yönetimi’ düzeneklerini yeniden oluşturmasına ihtiyaç olduğunu belirterek, ‘Kentsel faaliyetlerin yerine getirilmesinde ihtiyaç duyulanKent Bilgi Sistemi kentimizde 19 ilçeyi kapsayacak şekilde hayata geçirilmelidir’ diye konuştu.

PLANLAMA POLİTİKALARI

Antalya’da vizyon ve stratejilerinin değişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Manavoğlu, ‘Antalya kentinin bilimsel ve teknik verilerle şekillenecek, 19 ilçeyi kapsayacak Antalya’nın geleceğini yani vizyonunu ortaya koyacak, bütüncül, kararlı üst ölçekli kent planlama politikalarına ihtiyaç var. Artık kentler çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve değişiyor. Bugünü iyi analiz edip ihtiyaçları belirleyip geleceğin resmini oluşturmak zorundayız. Günlük politikalar değil geleceğin politikalarını kentin tüm dinamikleriyle birlikte oluşturmamız ve bunu kent planlama, ulaşım kararlarına aktarmalıyız’ dedi.

Kentin ekonomik, kültürel, sosyal, mekansal gelişmesine yönelik stratejileri ve hedeflerinin net olarak belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Manavoğlu, ‘Kentin vizyonu oluşturulmalı, bu hedeflere ulaşılabilmek için eylem planları kentin tüm dinamikleriyle birlikte oluşturulmalı. Kentsel planlamalarda kamu yararının, şehircilik ilke ve esaslarına uygun plan kararlarının üretilmesi esas teşkil etmelidir’ ifadelerini kullandı.

KATILIMCI DEMOKRASİ ŞART

Manavoğlu, yerel yönetimlerin doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunmasında ve katılımcı yerel demokrasinin geliştirilmesinde önemli sorumluluklarının bulunduğunu da belirterek, ‘Yerel yönetimler, toplumsal kesimler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yardımcı olmalı, kişilerin yaşadıkları bölgeye karşı aidiyet duygusunun geliştirilmesine katkı sağlamalı. Aynı zamanda her alanda demokratik katılımı teşvik etmeli ve halkın sürekli denetimine açık olmalıdır’ dedi. Deniz TOPKAYA

Haber Muhabiri: Mehmet USLU