Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

Antalya’nın gözbebeği dalış turizmi

Antalya’nın gözbebeği dalış turizmi

Turist rekorları kırılan Antalya'da sualtına olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Antalya Sualtı Derneği Başkanı Başaran, Antalya'da geçmiş zamanlara göre dalış turizminde artış olduğunu ve turistin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi
TURİZM şehri Antalya’da dalış turizmi gün geçtikçe gelişiyor. Rekorlarının kırıldığı bugünlerde şehre gelen turist Antalya’nın su altı zenginliklerini de görmek için dalış yapmak istiyor. Dalış turizminde geçmiş yıllara göre büyük bir gelişme olduğunu kaydeden Antalya Sualtı Derneği (ANTSAD) Başkanı Semih Başaran, ‘Önceki yıllara oranla dalış turizminde büyük bir gelişme var. Hem yerli turist hem de yabancı turistin ilgisini çekmeye başladı ve insanlar sualtı zenginliklerini keşfetmek istiyor’ dedi

Sualtı turizminin vazgeçilmez noktalarının birçoğunun Antalya’da olduğunu söyleyen Başaran, ‘Antalya’da profesyonel dalgıçların da yeni başlayanların da turistlerin de dalış yapabileceği oldukça güzel noktalar var. Şehir merkezinde bulunan sualtı zenginlikleri tek başına bir zenginlik. Şehrin merkezinde oldukça güzel batıklar ve görülmeye değer yerler var. Turistin de ilgisini çeken bu yerler artık daha çok biliniyor’ diye konuştu.

KORUMA ALTINA ALINMALI

Antalya’da koruma altına alınması gereken dalış noktalarının olduğuna dikkat çeken Başaran, ‘Kentin merkezinde bulunan Falezler ve Martı Adası dalış konusunda en çok ilgi çeken yerler. Bunların yanında Kemer’de Paris 2 Batığı, Ayışığı ve Akvaryum Koyu turistlerin ve dalgıçların çoğunlukla tercih ettiği bölgeler. Kaş ise Türkiye’de dalış konusunda ilk sıralarda yer alan bir yer. Kaş’ta 20’nin üzerinde dalış noktası var’ dedi.

Geçmiş yıllara göre gelişme kaydeden dalış turizmine olan ilgiyi arttırmak için özendirici faaliyetler yapılabileceğini söyleyen Başaran, ‘Antalya’da bulunan dalış noktalarımızın tanıtımını yaparak, hizmet kalitesini yükselterek daha fazla turist çekebiliriz. Bunların yanında yeni batıklar oluşturulabilir, var olanların da korunması için çalışmalar yapılabilir. Tekneden balık tutan amatör balıkçılar bu konuda uyarılmalıdır. Gerekirse bu alanlar sadece dalış yapmak için ayrılabilir’ ifadelerine yer verdi.

Antalya Valiliği’nin Kekova’daki Batık Kenti dalış turizme açacakları konusuna da değinen Başaran, ‘Antalya’nın en önemli zenginliklerinden biri dalış turizmi bu yüzden Kekova’daki Batık Kenti’nin dalış turizmine açılmasını kesinlikle destekliyoruz’ dedi.

Gonca ÖZTÜRK /

Haber Muhabiri: Mehmet USLU