Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir
Mehmet USLU

Batı Antalya’nın turizmi masada

Antalya Valiliği, Kemer Kaymakamlığı, Demre Belediyesi, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Batı Antalya'da Turizmin Geleceği' konulu panel Demre'de yapıldı
BATI Antalya’nın turizm potansiyeli ve turizmin geleceği konulu panel Demre’de düzenlendi. Demre Belediyesi Kültür Salonu’ndaki panele Vali Münir Karaloğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre Kaymakamı Murat Uz, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Sezai Özkurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sektör temsilcileri ve Demreliler katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Myra-Andriake Kazıları Başkanı Prof. Nevzat Çevik yaptı. Panele İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, KUTSO Başkanı Murat Günay, DETUYAP Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin ve TÜRSAB Batı Antalya Temsilcisi Rıza Perçin konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ‘Batı Antalya’nın turizminin konuşulduğu bu panelde ortaya çıkacak sonuçlar belediyemizin yol haritası olacaktır. Demre olarak bir dünya markası olan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Kekova, Myra Antik Kenti, Likya Uygarlıkları Müzesi ve Türkiye’nin en güzel sahillerine sahibiz. Ancak bu zenginlikten gereği gibi yararlanamıyoruz. Belediye olarak amacımız, yol haritamız, tarihimizi, doğamızı koruyarak, butik otelcilik ve pansiyonculuğu geliştirmek, turizmi halka indirgemek’ dedi.

Vali Münir Karaoğlu, ‘Batı Antalya’yı ikiye ayırmak gerekir. Birinci bölge tünelden Tekirova’ya kadar olan kitle turizminin Türkiye’de ilk yapıldığı bölge. İkincisi batı Antalya, Tekirova’dan Eşen Çayı’na kadar olan bölge. İkinci batı Antalya henüz bakir. Bu bölgede turizmi farklı yapma olanağımız var. Bu bölgede sadece butik otel ve pansiyonculuk turizmi yapmamız gerekir. Doğayı bozmadan koruyarak, tahrip etmeden turizm yapmamız gerekir. Doğayı bozmadan korumak, kullanmak zorundayız. Bölgenin denizde ve karada sorunları var. Bunları çözeceğiz. Doğayı, denizi, tarihi, insanımızın ve konuklarımızın kullanımına açacağız. Batı Antalya’nın en önemli zenginliklerinden biri dalış turizmi. Kekova’daki Batık Kenti, mutlaka kontrollü olarak dalış turizmine açacağız. Burası Demre’nin turizmdeki en önemli gelir kaynağı olacak. Önemli bir konuyu burada masaya yatırıyoruz. Batı Antalya’nın tamamında 12 ay turizm yapar hale gelmeliyiz, getirmeliyiz. Bölgenin ulaşım sorununu daha iyileştireceğiz. Demre’de yarım kalan yat limanını mutlaka tamamlamamız gerekiyor. Demre’deki bir marka olan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi’nin restorasyonunun planlamasında son aşamaya geldik. Bunu mutlaka yapacağız. Çünkü burası Türkiye’nin önemli turizm markası. Bu bölgeyi kültür turizminin merkezi yapacağız’ diye konuştu.

Panelde yapılan konuşmalarda da bölgenin kültür ve inanç turizminin merkezi olması dile getirildi. Dünyadaki 2 milyar Ortodoks’un inanç merkezi olan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi’nin önemi vurgulandı. Onların inançlarına saygı duyarak, bu alternatifin korkmadan kullanılması istendi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MUHABİRLER
TÜMÜ

SON HABERLER