Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

Büyükşehir’de yurt protokolü tartışması

Varsayılan Resim

Başkan Türel'in yurtdışında olduğu için katılmadığı Büyükşehir Meclisi Kasım Toplantısı'nda yurt protokolü tartışma konusu oldu.
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkanvekili Mesut Kocagöz başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yurt dışında olduğu için katılmadığı mecliste gündem dışı konuşmalar devam meclisine bırakıldı. Gündemin 5’inci maddesinde Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve geçtiğimiz yıl Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) verilen binanın İlim Yayma Cemiyeti’ne bir yıllığına verilmesi protokolü hakkında CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, maddede binanın yurt olarak kullanılacağına dair tanımın bulunmadığını belirterek bilgilendirme istedi. Çevikol, ‘Çocuklarımızın yararına yapılan tüm faaliyetin yanında yer alırız. Niye sözleşmede yurt için kiralandığı yazmıyor sosyal ve kültürel faaliyette bulunduğu yazıyor? Niye tarih yok?’ dedi.

Çevikol’un İlim Yayma Cemiyeti hakkında sorularına yanıt veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ‘İlim Yayma Cemiyeti kamu yararına dernek ve vakıflardan biridir. 30 Temmuz 2018 tarihinden itibaren 3 yıl geçerlidir yazıyor protokolün süresi’ diye konuştu. CHP’li Çevikol, ‘Birden fazla nüsha var. Farklı protokoller konuşuluyor. Neden yurt olarak kullanılmak üzere verildiği yazmıyor’ dedi. Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, ‘Yurt da sosyal bir faaliyet değil midir? Sonuçta ruhsat alınıyor’ diye yanıt verdi. Tahsis yıllarının farklı olması dolayısıyla Meclis Başkanı Mesut Kocagöz, bürokratların doğru protokolü bularak bilgi verilmesini istedi.

KAMU ZARARI YOK

Gündemin 36’ıncı maddesinde Gazi Mahallesi’nde sağlık tesisi alanından 1.20 emsalli konut alanı olarak planlanması görüşüldüğü sırada CHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay, ilgili gündem maddesi hakkında söz alarak, ‘Sağlık tesisi alanı olmadan önce ilk planlamadaki konut olarak emsali nedir?’ diye sordu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘Burada itiraz yok. Vatandaş TOKİ tarafından satışa sunulan bir araziyi konut alanını satın alıyor. Vatandaş satın aldıktan sonra hastane yapmak istiyor. Bu dönem plan değişiklikleri yapılmıştı. 1.20 emsalli bir konut parseliydi. Satın alıp hastane yapmak istiyor. Bölgemize güzel hastane yapılsın kamuya hizmet etmek için pozitif ayrımcılık yaptık. Vatandaş buraya hastane yapmaktan vazgeçti. Vazgeçtiğinde biz çekme mesafeleri dahil önceki TOKİ’den satın aldığı şekliyle konut alanına geri çevirdik. Satın aldığı hakkını geri iade ettik. Burada herhangi bir şekilde kamunun kaybı yoktur. Tamamen burada geçmişte yapılan planlamaların hepsi imar matematiğine uygundur. Aldığımız karar vatandaşın mülkiyet hakkına saygı gösteren bir yaklaşımdır’ dedi.

Tütüncü, ‘Nasıl ki Konyaaltı Muratpaşa’da özel okul, hastane yapılıyorsa kamu hizmetlerini yerine getiriyorlarsa Allah aşkına Kepez’e niye layık görülmüyor. Bunun sorulması lazım’ şeklinde konuştu.

Deniz TOPKAYA

Haber Muhabiri: Melike Gül Yiğit