Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir
Mehmet USLU

Dalış turizmi sezonu açıldı

Antalya ve çevresindeki dalış noktalarına yılın 12 ayı turistik dalış yaptıran merkezler, sezonu açtı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi İsa Alemdar, dalış turizminin büyük ilgi gördüğünü söyledi
ANTALYA’DA Gazipaşa’dan Kalkan’a kadar uzanan sahil şeridindeki 222 dalış noktası sualtı tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan tarafından fotoğraf çalışması yapılan dalış noktalarına sezonda günlük 1000 dalış yapılıyor. Kimi zaman bu sayı yukarılara çıkabiliyor. Antalya ve çevresinde faaliyet gösteren 60 dalış şirketi, su altına profesyonel rehberler eşliğinde dalış turları düzenliyor. Kent merkezindeki Star Diving Academy Dalış Okulu sahibi, aynı zamanda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi İsa Alemdar, dalış turizminin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Sualtı dalışlarının 12 ay sürdüğünü belirten İsa Alemdar, yaz sezonunda yerli ve yabancı turistlerin Antalya’ya gelmesiyle ilginin arttığını kaydetti. 2019 sezonunun mayıs ayı ile başladığını, su sıcaklığının da 19 ile 21 dereceye yükselerek ideal ısıya ulaştığını aktaran Alemdar, beklentinin yüksek olduğunu söyledi. Alemdar, ‘Tecrübesi olmayan turistler profesyonel hocalar eşliğinde keşif dalışları yapabilecek. Lisanslı profesyoneller ise ellerindeki lisansa göre 18 ila 30 metreleri bulan belgeli dalışları gerçekleştirecek’ dedi.

FRANSIZ SOSYETE BATIĞI

Antalya bölgesinde en çok dikkati çeken batığın, Kaleiçi Yat Limanı açığında ‘Fransız Sosyete Batığı’ olarak bilinen İkinci Dünya Savaşı sırasında batan St. Didier gemisine ait batık olduğunu kaydeden İsa Alemdar, ‘Savaş batıkları arasında St. Didier’in çok emsali yoktur. 18 metre derinlikte başlar, 30 metrede biter. Batık tek parça halindedir. Buraya yurt dışından gelen meraklıların dalışını gerçekleştiriyoruz. Batığı görenler, St. Didier batığının emsalsiz olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Burası, dalış turizmi için, Antalya için altın bir bilezik’ diye konuştu.

Antalya’daki diğer savaş batıklarından birinin Kaş’ta, diğerinin Manavgat’ta olduğunu aktaran Alemdar, ‘Manavgat’taki B-24 Amerikan Savaş Uçağı Batığı, 1944 yılında Romanya üzerindeki hedefleri bombaladıktan sonra Kıbrıs’taki üssüne dönerken Ege Denizi üzerinde vurulup Antalya açıklarında denize gömülen bir uçağa ait. Kaş civarındaki batık ise neden düştüğü bilinmeyen bir İtalyan uçağına ait. Uçak, motorları haricinde bir bütün olarak sualtında yatıyor. Uçakların görünümünün eksiksiz olması, dalgıçlara keşfedecek zenginlikler sunuyor’ dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MUHABİRLER
TÜMÜ

SON HABERLER