Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı bugün Serbest Kürsü'de
Yönetmelikte yaptığımız inceleme ilk etapta dava açılacak hususlar şu şekilde sıralanmıştır. Yönetmelik, işkolu emekçilerinin örgütlerinin görüşleri alınmadan birkaç bürokratın inisiyatifi ile hazırlanmıştır.
Yönetmeliğin 5. Maddesi 1. Fıkrası’nın A bendi eksik düzenlenmiştir. Çalışılmış sayılan gün içerisine senelik izin, şua izni ve sendikal izin alınmadığından eksik düzenleme yapılmıştır.
Yönetmeliğin 5. Maddesi 1. Fıkrası’nın Ç bendinde sağlık tesisleri arasında görevlendirilen personelin geçici görev yaptığı yerden ek ödeme alacağı belirtilmiştir.
Yönetmeliğin 6. Maddesi3. Fıkrası’nın A bendinin 2 numaralı alt bendinin son cümlesi dava edilecektir.
Yönetmeliğin 13. Maddesi’nde geçen, süre gelen gelir vergisi matrahı dikkate alınarak gelir vergisi kesintisi yapılacağına dair düzenleme dava edilecektir.
Yönetmeliğin 14. Maddesi 3. Fıkrası’nın A bendinde çalışılan gün içerisine senelik izin, şua izni ve sendikal izin alınmadığından eksik düzenleme ile dava edilecektir.
Sağlık tüm belirleyicileri ile bir bütündür. Bu bütünün içinde yer alan koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici hizmetlerin hepsi sağlık hizmetlerinin önemli parçalarıdır. Hizmetler ve bu hizmetleri yürüten sağlık emekçileri arsında kıyaslama, derecelendirme yapmak, ciddi bir sağlık tehdididir.
SES olarak çalışırken ve emeklilikte insanca yaşamaya yatacak ücret mücadelemizden hiçbir koşulda vazgeçmiyoruz. Bu konudaki temel taleplerimizi hayata geçirinceye kadar hukuk mücadelesi ve sendikal mücadeleyi sağlık emek ve meslek örgütleriyle birlikte ayrışmadan, dayanışmayla sürdürmeye devam edeceğiz.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer