Mektebim Koleji Genel Müdürü Özkök, eğitimde itibar ve sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunun altını çizerek, 'Franchising sistemiyle değil, kendi kampüslerimizle büyüyeceğiz, çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışacağız' dedi
MEKTEBİM Koleji’nin Genel Müdürü Servet Özkök, Genel Müdür Yardımcısı Banu Gürün, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sancak, Yabancı Diller Müdürü Lale Muti, Antalya Kampüs Müdürü Serkan Uzun ve Müdür Yardımcısı Zeynep Öz, Antalya’da gazetecilerle bir araya geldi.Toplantıda konuşan Servet Özkök, ‘Mektebim büyümeye devam edecek. Ama bunu franchising sistemiyle yapmayacağız. Biz bu sistemin sağlıklı olduğuna inanmıyoruz. Biz kendi kampüslerimizle büyüyeceğiz, çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışacağız.Mektebim eğitimden kazandığını eğitime yatıran bir şirket’ diyerek eğitimin önemine dikkat çekti.
ODAK NOKTASI ÇOCUKLAR
Ankara Ticaret Odası’nın yaptığı bir araştırmaya göre yeni kurulan şirketlerin ilk 5 yıl içinde kapandığını söyleyen Özkök, ‘İnsanlarda yaşlanma kavramı kadar şirketlerde de yaşlanma önemli. Bunun içinde sürdürülebilirlik, kavramı üzerinde durmalıyız. Eğitim sektöründe sürdürülebilirlik çok önemlidir. 8 ay önce Mektebim’de yönetim kadrosu değişti. Önceliğimizi çocuklar olarak belirledik ve odak noktamıza geleceğimiz olan çocuklarımızı aldık. Ardından eğitim sektörünün olmazsa olması öğretmenlerimiz için kolları sıvadık’ diye konuştu.
EĞİTİM VURGUSU
Özkök, ‘Yüksek lisans programları düzenleyerek öğretmenlerimize sınıflar açtık ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası yaptık’ diyerek, ‘Öğretmen çocuklarımızın tamamını yüzde 100 burslu olarak okutmaya başladık. Mektebim’in yönetim kadrosu ve hissedarlık yapısı değişti. Büyük ortağımız Sancak Grup, eğitimden kazandığını eğitimine yatırma konusunda karar aldılar. Diğer yerlerde patron varken bizde hissedarlar var. Mektebim eğitimden kazandığını eğitime yatıran bir şirket’ açıklamasını yaptı. Eğitimden kazandığını eğitime yatırdıklarını söyleyen Özkök, ‘Mektebim’in öğrencilerini sınava en iyi şekilde hazırlıyoruz. Yabancı dil eğitimine ekstra önem veriyoruz.Öğrencilerimizi sosyal sorumluluk projeleri içinde yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Mektebim büyümeye devam edecek. Ama bunu franchising sistemiyle yapmayacağız. Biz bu sistemin sağlıklı olduğuna inanmıyoruz. Biz kendi kampüslerimizle büyüyeceğiz, çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışacağız’ dedi.
‘ÖNCE KALİTELİ EĞİTİM’
Karlı olan bir sektöre kısa sürede yığılmalar olduğuna dikkat çeken Özkök, ‘İşi bilmeyen, kısa vadede büyük paralar kazanma umuduyla sektöre giren yatırımcılar batıyor. Eğitim sektöründe de böyle oldu. Bu sektörde bakış açısı ‘şu kadar zamanda şu kadar öğrenci gelir, bu kadar para alınır’ olmamalıdır. Bu sektör işi bilmeyen için sürdürebilir olamaz. Bizim patronumuz yok, yatırımcımız var. Sektördeki diğer kurumlardan farkımız bu işin eğitimcilere bırakılmasıdır. Bu kadro doğru olanı yapmaya çalışıyor. Eğitim kısa vadeli değil uzun vadeli sürdürülebilir bir iştir. Rekabet denilen şey fiyatla olmaz, kalitede taviz vermeyle olmaz. Yatırım yapmadıkça ve kaliteli eğitimci olmadıkça bu işin sürdürülebilir olması imkansız. Hediyelik eşya kupa satarak bu iş sürdürülebilir olamaz. Önce kaliteli eğitim vereceksiniz’ifadelerine yer verdi.
ÜRETEN NESİLLER
Genel Müdür Yardımcısı Banu Gürün, Mektebim Kolejinin merkezinde üreten nesiller yetiştirmek olduğunun altını çizerek, okul öncesinden liseye kadar yenilikçi eğitim programları uyguladıklarını belirtti.Gürün, dünyada ve Türkiye’de sınav realitesi olduğunu ifade ederek, ‘Hem ülkemizin hem dünyanın en iyi okullarına hazırlıklar yapıyoruz. Dil eğitim programlarımız var. Bu çerçevede İngilizce, Almancanın yanı sıra bölgelere göre değişen modern yabancı diller eğitimi veriyoruz.’ diye konuştu.
SERMAYE ARTIŞI
Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sancak, Sancak Grup olarak, birçok alanda yatırımlarının olmasına rağmen daha çok istihdam ve bireye dokunması nedeniyle eğitim alanına yöneldiklerini söyleyerek, ‘2015 yılında bu işe girdiğimizde 3 ortağımız vardı. Şuanda Mektebim’inyüzde 90’ı Sancak Grubu’na ait bir yatırım. Buradaki yatırımı diğer yatırımlardan ayıran fark şu, burada kararları alırken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü çocuklarımızın geleceği söz konusu. Özel eğitim sektöründe son dönemlerde sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Biz buradan kazandığımızı yine eğitim işine yatırım yaparak kurumu büyütmeye devam edeceğiz. Bizim amacımız 200-300 okula ulaşmak değil, ilk etapta niteliğe önem vereceğiz. Uygun mali koşullarda iyi eğitimi, imkanları sunmayı hedefliyoruz. Sene başında 150 milyonluk bir sermaye artışı yapıldı. Mektebim’in odağında çocuklarımız var’ sözlerine dikkat çekti.
İNGİLİZCENİN ÖNEMİ
Mektebim Koleji Yabancı Diller Müdürü Lale Muti ise, ‘Türkiye’de üniversitelerden mezun olan öğretmenler bile dil konusunda donanımlı mezun olmuyor. Bizim eğitim anlayışımızda 4 yaşındaki ve 18 yaşındaki çocuğa aynı metotla İngilizce öğretilmesi var. Türkiye’nin en önemli sorunu da biz bu işe çok geç başlıyoruz. Biz okul olarak, 2020-2021 döneminde erken çocukluk döneminde 5 yaş gruplarına yarım dönem İngilizce edindirme yoluna gideceğiz. Sanatsal faaliyet, matematik, mutfak faaliyet gibi etkinliklerde dil edinecekler. 3’üncü sınıfta öğrencileri İngilizce konuşur hale getirmek istiyoruz’ diyerek ingilizce eğitiminin önemine dikkat çekti. Yurtdışında birçok üniversite ile çift diploma üzerine protokol imzaladıklarını belirten Muti, ‘Mezun olan öğrencilerimiz uluslararası üniversitelerden kabul olma şansı kazandı’ dedi.
KAMPÜS HERKESE AÇIK
Antalya Kampüs Müdürü Serkan Uzun, Antalya’da kampüslerinin kentin tam merkezinde olduğunu belirterek, ‘Bu nedenle ulaşılabilir bir kampüsüz. Tümdevlet okullarına kampüsümüz açıktır hizmetlerimizden yararlanabilirler. Kampüsümüzün kapasitesi 1200 öğrencidir. 13 bin metrekare kapalı, 3 bin 500 metrekare açık alanı, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, buz paten pisti, 350 kişilik konferans salonumuz var. Yerleşkemiz tamamen okula uygun olarak dizayn edilmiştir’ dedi.
Dilan ERAY