Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Finike'de restorasyonu tamamlanan tarihi Bağyaka Camisi'ni hizmete açtı. Karaloğlu, bölgede bulunan mermer ocaklarının yol açtığığı tahribattan rahatsız olduğunu belirterek, 'Hiç kimsenin ormanı yok etmeye hakkı yok' dedi
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, Antalya il kurum amirleriyle birlikte Finike ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy ve daire amirleri tarafından kaymakamlık binası önünde karşılanan Vali Münir Karaloğlu, ziyaretinin ilk durağında yeni hizmet binasına taşınan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı’yı makamında ziyaret eden Vali Karaloğlu, ilçe güvenliğine yönelik sürdürülen faaliyetler hakkında bildi aldı.
Vali Karaloğlu ve beraberindeki grup daha sonra belediyeye geçerek Başkan Mustafa Geyikçi’den yatırımlar hakkında bilgi aldı. Vali Karaloğlu daha sonra Turunçova’da, restorasyonu tamamlanan Bağyaka Camisi’ni ziyaret etti. Osmanlı mimarisi ve klasik köy tipi modeliyle yapılan, 1980’li yıllarda da taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilen Bağyaka Camisi, cuma namazının ardından hizmete açıldı. Açılışın ardından cami bahçesinde belediye tarafından yemek ikramı yapıldı.
‘MERMER OCAKLARI TAHRİBATINDAN RAHATSIZ OLDUM’
Vali Karaloğlu daha sonra Kaymakamlık konferans salonunda muhtarlarla bir araya geldi. Finike’nin son 5 yılda en çok kamu yatırımı alan ilçe olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, bu yatırımları yapmanın kolay iş olmadığını kaydetti. Finike’nin dünyanın en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Karaloğlu, ‘Finike’nin tarihini korumamız lazım. Tarihi değerlerini, coğrafyasını, çevresini korumamamız lazım. Bugün Bağyaka Camisi’ne giderken, o karşıdaki mermer ocaklarının yaptığı tahribattan rahatsız oldum. Siz de rahatsız oluyorsunuz biliyorum. Talimat verdim arkadaşlarıma, orayı mutlaka yeniden inceleyeceğiz. Bu ülkenin toprak altındaki varlığı, serveti hepimizin ortak değeridir. Onları mutlaka kullanmamız, mermeri, madeni çıkarmamız lazım. Değerli taşları alıp kullanmamız lazım. Ama bunu yaparken hiç kimsenin ormanı yok etmeye, çevreyi kirletmeye, bu kentte yaşayan vatandaşın göz zevkini bozmaya, burada yaşayan vatandaşı toza boğmaya hakkı yok. Bunun dengesini mutlaka kurmamız lazım’ dedi.
‘İŞİNİ DÜZGÜN YAPMAYANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ’
‘Maden ocakları olacak ama adam gibi işletilecek’ diyerek konuşmasını sürdüren Vali Karaloğlu, şöyle dedi:
‘Hiç yapılmasın, hiç maden ocağı olmasın demiyoruz. Olacak ama işletenler adam gibi işletecek. Kimse kusura bakmasın, buna izin vermeyeceğiz. Sadece Finike’de değil. Antalya’nın hiçbir noktasında buna izin vermeyeceğiz. Dün de madencilerle birlikteydim. Herkes aklını başına alacak. Yoksa biz bu şehirde madencilik yapamayız. Ama işini düzgün yapan, çevreyi kirletmeyenlerin, ormanı yok etmeyenlerin bütün kamu kurumları ile emrindeyiz. O da işini yapsın helali hoş olsun parasını kazansın. ‘Ama ben taşımı alırım, peynir gibi keser kiloyla satarım sonrasına karışmam’ diyorsa ona biz müsaade etmeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın.’