Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

Online ‘Keçiboynuzu Çalıştayı’ yapılacak!

Online ‘Keçiboynuzu Çalıştayı’ yapılacak!

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi iş birliğinde 3-4 Ağustos tarihlerinde ‘İnteraktif Keçiboynuzu E-Çalıştayı’ düzenleniyor
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi ‘İnteraktif Keçiboynuzu E-Çalıştayı’ düzenliyor. 3-4 Ağustos saat 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan çalıştayda ilk olarak Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır konuşmasını yapacak. Keçiboynuzu ile ilgili birçok uzmanın katıldığı çalışmada uzmanlar 20-30 dakika arası sunumlarını gerçekleştirecek. Online olarak gerçekleştirilecek çalıştaya katılmak isteyen kişilerin Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sitesinden başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Program sonunda eksiksiz katılan kişilere katılım belgesi verilecek.

ÇALIŞTAYDA İLK GÜN
Çalıştayın ilk günü 8 adet sunum gerçekleştirilecek. Her sunumun sonunda soru cevap yapılacak. Sunumlar şunlar;  

·         Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Başkanı Prof. Dr. Hamide Gübbük ‘Dünya’da ve Türkiye’de Keçiboynuzu Yetiştiriciliğine Genel Bir Bakış’ konusuna değinecek.

·         Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Bitkisel Araştırmalar Şube Amiri Dr. Yeşim Rehber Dikkaya ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Keçiboynuzu Yetiştiriciliğine Genel Bir Bakış’ konusuna değinecek.

·         Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu ‘Keçiboynuzu Pazarlamasında Teorik ve Uygulanabilir Yaklaşımlar’ başlıklı konuya değinecek.

·         Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mustafa Karhan ‘Gizli Kalmış Bir Hazine: Keçiboynuzu’ başlıklı konuya değinecek.

·         Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Reyhan Öziyci ‘Keçiboynuzu Bazlı Ürünler’ başlıklı konuya değinecek.

·         Pedro José Realinho Gonçalves Correia, ‘Portekiz’in Algarve ve Alentejo Bölgeleri’nde Keçiboynuzunun Mevcut Durum ve Devam Eden Projeler’ konusuna değinecek.

·         Stefano Giovanni La Malfa ‘Keçiboynuzunun İtalya’daki Mevcut Durumu’ konusuna değinecek.

·         Francisco Pedrero Salcedo ‘İspanya’da yapılan CICLICA projesinin tanıtımı’ konusuna değinecek.

·         Prof. Dr. Lamis Chalak ‘Lübnan’da Keçiboynuzunun Mevcut Durumu’ konusuna değinecek.

 

 

 

ÇALIŞTAYDA İKİNCİ GÜN

Çalıştayın ikinci gününde yine 8 adet sunum yapılarak keçiboynuzu konusunda öğretici bilgiler paylaşılacak. Bu sunumlar;

·         Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Başkanı Prof. Dr. Hamide Gübbük ‘Keçiboynuzunun Ekolojik İstekleri’ başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.

·         Çukurova Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümü Dr. Araş. Gör. Şenay Karabıyık ‘Keçiboynuzunun Çiçek Yapısı ve Bahçe Tesisinde Döllenme Biyolojisi Açısından Dikkat Edilecek Hususlar’ başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.

·         Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğr. Gör. Recep Balkıç ‘Keçiboynuzunda Çoğaltma Yöntemleri’ başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.

·         Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Şenay Çetinay ‘Keçiboynuzunda Çeşitler ve Çeşit Geliştirme Çalışmaları’ başlıklı sunumu gerçekleştirecek.

·         Kumluca Meslek Yüksek Okulu Ziraat Mühendisi Dr. Öğr. Gör. Lokman Altınkaya ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Rasim Arslan ‘Keçiboynuzunda Bahçe Tesisi ve Kültürel Uygulamalar’ konusunu birlikte sunacak.

·         Ziraat Yüksek Mühendis Osman Kavak ‘Mersin’de Keçiboynuzu Yetiştiriciliğinin Genel Durumu ve Yürütülen Çalışmalar Endüstri Açısından Genel Durumu’ başlıklı sunumu gerçekleştirecek.

·         Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Kimya Yüksek Mühendis Zeynettin Baysal ve Gıda Yüksek Mühendis Ali Tekin ‘Mersin’de Keçiboynuzunda Endüstriyel Açıdan Yürütülen Çalışmalar’ konusunu birlikte sunacak.

·         Yüksek İhtisas ve Araştırma Hastanesi Uzm. Dr. Belkıs Yaşa  ‘Topraklarımızdan Sağlığımıza Keçiboynuzu’ başlıklı sunumu gerçekleştirecek.

Haber Muhabiri: Mehmet USLU