Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Şükran İçöz, Serbest Kürsü'de
Öncelikle yaşanan kayıpların bir nebze de olsa azaltılması için kamu emekçilerinin ve tüm emeklilerin maaşlarına en az asgari ücret artış oranı kadar zam yapılmalıdır.
Öte yandan tüm kamu emekçileri ve emekliler bu artışın yaşanan hayat pahalılığının sürdüğü koşullarda kısa sürede eriyeceğini bugüne kadar defalarca tecrübe etmiştir. Her zaman altını çizdiğimiz üzere enflasyona göre maaş zammı ‘sıfır’ zam demektir. TÜİK verilerine göre maaş zammı ise reel gelirimizin erimesi, yoksulluğumuzun artması demektir. Kalıcı olan ise insanca yaşamaya yetecek bir ücret mücadelesidir. Bunun da yolu en düşük kamu emekçisinin emekliliğe yansıyan temel gelirinin yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasından geçmektedir. Temel ücret üzerine kıdem yılı, eğitim durumu, yapılan işin riski ve niteliği gibi kriterler ile giydirilmiş ücretler belirlenmelidir.
Yine kamuda çalışma güvenceli ve kadrolu olarak yapılmalıdır. Aynı işi yapanların eşit ücret alması gerekmektedir. 4-a, 4-b, 4-c, 4-d, ASDEP gibi farklı istihdam modelleri ile güvence ve ücret açısından yaşanan ayrımcılığı kabul etmiyoruz.
Bir kez daha ifade ediyoruz; ülke kaynaklarının sermayeden yana kullanılmasına, savaş, rant ve talan ve gericileştirme politikalarına aktarılmasına karşı durmaya devam edeceğiz.
Tartışmalı TÜİK rakamları ile ücret artışlarına sesiz kalmayacağız.
Geçtiğimiz günlerde tüm illerde TÜİK önünde sözümüzü söylediğimiz gibi işyerlerinde, alanlarda, meydanlarda mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.
İşkolu emekçilerini yetkilendirilmiş sarı yükleri sırtlarından atmaya ve sendikal mücadelenin önünü Türkiye’de büyük bedeller ödeyerek açan sendikamızda üye olmaya çağırıyoruz.
Gün haklarımız emeğimiz ve çocuklarımızın geleceği için birleşme ve mücadele günüdür.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Şükran İçöz