Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

Üniversitenin sektöre açılan kapısı: AKGİM

Varsayılan Resim

Üniversite ile sektör arasında köprü görevi görmek amacıyla 2007 yılında kurulan AKGİM'de hayata geçirilen projelerle öğrencilere, akademisyenlere ve vatandaşa yeni iş imkanı sağlanıyor.
AKDENİZ Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKGİM),girişimcilik ve yenilikçilik kültürünü üniversite ile iş dünyasında yaygınlaştırarak yeni işbirlikleri geliştirmek üzere 2007 yılında kuruldu. AKGİM Müdürü Prof. Gürhan Yalçın, Merkez’de üretilen projeler ve verilen eğitimlerle binlerce öğrenci, akademisyen ve vatandaşa iş dünyasının kapılarını araladıklarını söyledi.

YOL GÖSTERİCİ KURUM

AKGİM’in kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasıyla işbirliği yaparak öğrencilere iş olanakları sunmak amacıyla kurulduğunu belirten Müdür Yalçın, ”Vizyonumuz, teknolojik ilerlemeleri ve yenilikleri takip ederek girişimcilere yol göstermek. Bu kapsamda yapılan bilimsel ve uygulamalı araştırmalara katkıda bulunuyor ve öğrencilerimizi teşvik etmek amacıyla bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. En önemli görevimiz ise iş dünyası ile yüksek nitelikli işbirliği çalışmaları yapmak” şeklinde konuştu.

SINIRLAMA YOK

AKGİM’de ‘TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı’ kapsamında, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine uygulamalı girişimcilik eğitimleri verdiklerini de anlatan Yalçın, şöyle konuştu: ”Program kapsamında ‘Girişimcinin Çatısı’ adlı bir eğitim projemiz var. Bu eğitimlere katılmak için herhangi bir sınırlama yok. Ön lisans öğrencisi de doktora öğrencisi de katılabilir. Eğitim sonunda Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanıyorlar ve böylece Ar-Ge, yenilik ve teknolojik girişimcilik alanlarında sağlanan kamu desteklerinden yararlanma fırsatı bulabiliyorlar. Bugüne kadar açılan 34 gruptan 940 öğrencimiz sertifikalandırılarak iş dünyasına hazır hale getirildi.”

BİNLERCE SERTİFİKA DAĞITILDI

Projenin başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi için Akdeniz Üniversitesi’nin KOSGEB, Antalya Teknokent, Türkiye Ekonomi Bankası, Antalya Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği, Antalya Genç Girişimciler Kurulu ile iş birliği protokolü yaptığını söyleyen Yalçın, ”AKGİM, yalnızca bilgi ve teknoloji üreten değil aynı zamanda bu bilgi ve teknolojileri uygulamaya dönüştürmeye istekli olan girişimcilik ruhuna sahip vatandaşa da yaygın eğitim veriyor. Kurumlarla yapılan protokoller sonrası verilen eğitimlerle binlerce kişi sertifikalandırıldı. İŞKUR ile yaptığımız anlaşma sonrası 2 bin 725kişi sertifika sahibi oldu. Yine yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde verdiğimiz eğitimlerle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden 95 kişi, Antalya Elmalı Tarım Müdürlüğü’nden 21 kişi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nden 397 kişi, Finike Halk Eğitim Merkezi’nden 27 kişi, Kumluca Halk Eğitim Merkezi’nden 90 kişi, Antalya Engelli Eğitim Kültür Sağlık ve Spor Vakfı’ndan 25 kişi sertifikalandırıldı ve kendi işini kurmak üzere iş dünyasına uğurlandı’ dedi. (Abdullah ÖZKAN)

Haber Muhabiri: Zeki USLU