Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

Veteriner hekimler bakanlıklara kırgın

Veteriner hekimler bakanlıklara kırgın

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet artış gösterirken veteriner hekimlerse kendilerini sağlık çalışanı sınıfına koymayan bakanlıklardan şikayetçi. Antalya Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Karabayoğlu, 'Hükümet bizleri hangi sınıfa koyacağına karar verirse daha iyi şartlarda çalışırız' dedi
SAĞLIK çalışanlarına yönelik şiddet olayları ülkemizde oldukça yaygın. Antalya’da da durum bunun tersi değil. Sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddetten veteriner hekimleri de nasibini alıyor. Hükümetin veteriner hekimleri hangi sınıfa koyacağına karar veremediğinden şikayetçi olduklarını söyleyen Antalya Veteriner Hekimleri Oda Başkanı MuratKarabayoğlu, ‘Hükümet bizi hangi sınıfa koyacağına karar veremiyor. Bu konuda ciddi anlamda hak talebimiz var. Adı üstünde bu meslek grubu hekimlik ünvanı almış bir meslektir. Nasıl sağlık çalışanları sınıfında olamıyoruz. Uygulamada da kanunda da ne sağlık çalışanı ne de teknik kısımdayız. Hekimlerin kazandığı haklar bize sağlanmıyor. Yıpranma payı gibi, şiddete maruz kaldıklarında elde ettikleri haklar gibi’ dedi.

Bu durumdan sorumlu olan bakanlıkların Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı olduğunu söyleyen Karabayoğlu, ‘Bizim mesleğimizin tehlikeli meslek grubunda görülmemesi bile çok kötü. Biz de diğer sağlık çalışanları gibi hasta yakını şiddetine maruz kalıyoruz. Bizim için aslında çok daha problemli. Diğer sağlık çalışanları, hastanelerde, kliniklerde belki de güvenlik personeli olan birden fazla insan olan yerlerde bu şiddet olaylarına maruz kalırken bizim için durum hiç de öyle değil. Gece yarısı bir köye, bir ahıra tek başına gitmek zorunda kalan meslektaşlarımız da oluyor. Orada tek başına çok ciddi şiddete uğrama potansiyeli var’ diye konuştu.

Söz konusu şiddet olaylarının Antalya’da da meydana geldiğini söyleyen Karabayoğlu, ‘Antalya’da büyük olaylar olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Son zamanlarda hasta sahibi ve hekim arasında karakola ya da mahkemeye inkal etmiş olaylar oldu. Bunlar çok ciddi olaylar değildi ancak biz yine de önlem almalıyız’ dedi.

‘TIP FAKÜLTESİ OLSUN’

Yetkililerin veteriner hekimliğin öneminin farkına varması gerektiğini söyleyen Karabayoğlu, ‘Veteriner hekimliğin halk sağlığı açısından ne kadar önemli olduğu artık fark edilmeli. Bu meslek grubu tarımsal, halk sağlığı yönünden de çok önemli. Bizim haklarımızın farkına varmalılar. Hatta son zamanlarda Veterinerlik Fakültesi’nin bile isminin Veteriner Tıp Fakültesi olarak değiştirilmesi söz konusu. Bu kesinlikle doğru bir karar olur’ ifadelerini kullandı.

Gonca ÖZTÜRK/ÖZEL

Haber Muhabiri: Melike Gül Yiğit