Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

Yapılandırma için son uyarı

Varsayılan Resim

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği kapsamında vergi borçlarının yapılandırma süresinin 31 Temmuz'da sona ereceğini belirterek vatandaşa geç kalmayın çağrısında bulundu.
ANTALYA Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, 31 Mart ve önceki dönemlere ait ödenmesi gereken vergiler ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarını kapsayan yeniden yapılandırma sürecinin 31 Temmuz Salı günü sona ereceğine dikkat çekerek vatandaşa’geç kalmayın’çağrısında bulundu. Çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden yapılandırmadan vatandaşların yararlanması amacıyla gerekli tanıtım faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Uzun, ‘Yapılandırma Kanunu kapsamına girip de son müracaat tarihi olan 31 Temmuz kanunla ilgili müracaat süresi bitince ‘Ben bu Kanunu duymadım’ diyen bir vatandaşımızın kalmasını istemiyoruz’ dedi. Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçların 18-36 aylık taksitlerle ödeneceğini söyleyen Uzun, taksitlere uygulanan faizin bugün uygulanan faizin çok altında olacağına dikkat çekti.

200 BİNE YAKIN BAŞVURU

Antalya’da bugüne kadar yaklaşık 200 bin başvurunun yapıldığını ifade eden Uzun, kanunun 31 Mart 2018 tarihini esas aldığına dikkat çekti. Kanun kapsamına girmeyen borçlar hakkında bilgiler veren Uzun, ‘2018 yılına ilişkin motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksiti ile 31 Mart 2018 tarihinden sonra ödenecek gelir vergisi taksitleri ve 2018 yılında ödenmesi gereken geçici vergiler Kanun kapsamına girmiyor. Kanundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor’ diye konuştu.

BAŞVURULAR NEREDEN?

Başvuruların nereden yapılacağına dair bilgi veren Uzun, ‘Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden, bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla, e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, yapılabilecektir.Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Unutmamamız gereken bir husus matrah artırımından kaynaklanan ödemeler peşin veya 6 taksitte yapılabilecek.Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 1 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor’ dedi.

PEŞİN ÖDEMEK AVANTAJLI

Borçların peşin ödemesinin yapılmasının daha avantajlı olduğunu belirten Uzun, ‘Borcun peşin ödenmesi halinde;Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90 oranında,yapılandırılan borcun kanun kapsamındaki idari para cezalarından olması halinde ceza tutarından da ayrıca yüzde 25 oranında indirim yapılıyor.Taksitlerin ilk 2’sinin zamanında ödenmesi şartı var.Kanundan yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de taksitle ödemeyi tercih etmişlerse ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir.İlk 2 taksiti ödemeyenler, Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanamayacak’ diye ifade etti. (Deniz TOPKAYA )

Haber Muhabiri: Melike Gül Yiğit