Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
Uygulamamızı İndir

‘Gelin kardeş olalım’

‘Gelin kardeş olalım’

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 'Gelin Kardeş Olalım' Projesi imza protokolu törenine katıldı. Protokol ile Antalya, tarımsal üretimde bilgi ve tecrübelerini Anadolu ile paylaşacak.
GELİN Kardeş Olalım projesiyle Antalya’nın 16 ilçesinin 3 yıl sürecek proje kapsamında 18 kardeş ilçesi oldu. Antalya’nın çok önemli bir tarımsal üretim merkezi olduğunu belirten Vali Karaloğlu, çiftçiliğin modasının hiç geçmeyeceğini her zaman bir numara olacağını vurguladı.Antalya’nın daha çok turizmle öne çıksa da aslında kadim bir tarım şehri olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu ‘Antalya hem bitkisel hem hayvansal üretimde Türkiye’nin önemli merkezlerinden, Türkiye’yi doyuran illerden biri. Antalya, ürettiği ürünlerin çoğunluğunu da ihraç eden bir şehirdir. 500 milyon dolara yakın yaş sebze meyve kesme çiçek olarak ihracatımız var’ dedi.

Antalya’nın verimli toprakları, su kaynakları ve müsait iklim özellikleriyle tarıma elverişli bir şehir olduğunu ifade eden Karaloğlu, ‘Antalya’da hep söylediğim bir şey var, Antalya çiftçisi belki de Türkiye’de tarımı en bilinçli yapan çiftçi grubunu oluşturuyor. Ben Antalya’ya geldiğimde çiftçilerle özellikle vatandaşlarımızla temas kurduğumda bunu çok iyi müşahade etmiştim. Zaman zaman Antalya çiftçisine haksızlık yapılır. Bilinçsiz televizyon haberiyle haksızlık yapılır. Oysa televizyonda konuşan isminin önünde falan filan yazanlardan daha bilinçlidir Antalya çiftçisi. Bunu çok açık yüreklilikle söylemek lazım’ ifadelerini kullandı.

‘UYANIKLIK YAPTIK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tarımsal kalkınmayı gerçekleştirmeden Türkiye’yi kalkındıramayız’ sözünün çok doğru bir tespit olduğunu aktaran Vali Karaloğlu, ‘Gelin Kardeş Olalım projesiyle, madem bizde bir tecrübe varsa bunu yedi bölgeyle paylaşmalıyız dedik. Paylaşmak tek taraflı bir şey değildir. Bizim de Türkiye’nin yedi coğrafyasından öğreneceğimiz şeyler var. Biz aslında uyanıklık yaptık. Türkiye’nin yedi coğrafyasındaki tecrübeyi de bu projeyle Antalya’ya taşımak istedik. Biz de 81 ildeki valilerimize böyle bir niyetimiz olduğunu eğer katılmak isterlerse ilçelerimizi birbiriyle irtibatlaştırarak tarımsal tecrübelerimizi paylaşacağımızı ifade ettik’ dedi.

18 YENİ KARDEŞ İLÇE

Prokol konuşmalarının ardından imza protokolünün gerçekleştiği Gelin Kardeş Olalım projesiyle Antalya’nın 16 ilçesinin 3 yıl sürecek proje kapsamında 18 kardeş ilçesi oldu. Muş Malazgirt- Döşemealtı, Siirt Tillo- Elmalı, Manisa Gördes- Finike, Diyarbakır Sur- Gazipaşa, Erzurum Tortum- Alanya, Hakkari Çukurca- Korkuteli, Yozgat Boğazlıyan- Demre, Balıkesir Edremit-Kaş, Van Gevaş- Serik, Konya Tuzlukçu- Muratpaşa, Şanlıurfa Halfeti- Kepez, Kütahya Simav- Kemer, Tunceli Ovacık- Aksu, Eskişehir Beylikova- Konyaaltı, Bitlis Tatvan- Kumluca, Zonguldak Devrek- Manavgat, İzmir Selçuk-İl Müdürlüğü, Samsun Bafra-İl Müdürlüğü olmak üzere toplam 18 kardeş ilçe seçildi.

Haber Muhabiri: Mehmet USLU